Om mig

Som gymnasielärare i matematik brinner jag lite extra för att göra matematik tillgänglig för alla. Med hjälp av min nyfikenhet och kreativitet tar jag reda på vad som gör matematiken så obegripligt, och försöker hittar ett enkelt sätt att göra den begriplig.

Med en hel del kreativitet kan det som verkar omöjligt bli möjligt. När matematiker inte kunde lösa kvadratroten ur ett negativt tal blev man självklart tvungen att hitta på något som gjorde det möjligt. Man skapade imaginära tal!

Kan det vara möjligt att inspirera fler att se tjusningen i matematikens mystik och historia?

Det är en tanke som triggat mig att skapa en serie om Zain och Sally.

Idag jobbar jag på att finslipa mitt manus. Jag blir lyrisk om du vill vara med på min resa från utkast till bok i tryck. Följ mina inlägg och kommentera gärna om du ser något som jag inte ser!

Om du inte vill skriva en kommentar på min sida går det bra att maila mig dina åsikter

lindateliasson@gmail.com